2024. április 25. (csütörtök) Márk

Felnőtt

2012. 07. 06. 9:59:46

Pályán a fiúk

Rekkenő hőség ide, fürdőzőkkel teli Sugó-part oda, a Vasvári Pál utcai sporttelepen megkezdődött a BLSE – Kalo-Méh NB II-es felnőtt csapatának felkészülése. A csütörtöki tréning előtt Nagy Előddel és Lógó Zsolttal beszélgettünk.

„Az elmúlt szezon végén még nem gondoltam arra, hogy visszatérek a BLSE-hez – mondta Nagy Előd. Néhány héttel ezelőtt még meglehetősen kilátástalannak tűnt a helyzet. Akkor kívülállóként is rendkívül rosszul érintett, hogy esetleg a Megyei I. osztályban szerepel majd a csapat. Úgy gondolom, hogy ez méltatlan lett volna a városhoz. Örömmel hallottam, hogy a televíziós közvetítések utáni díjak és a szponzori összegek segítségével mégis lehetőség nyílt az NB II-es indulásra. Megmondom őszintén, ezt követően vártam, hogy megkeressenek az egyesület vezetői. Ez meg is történt, és rövid gondolkodás, egyeztetés után egymás tenyerébe csaptunk. Szép kihívásnak érzem, hogy segíthetek egy olyan csapatnak, amelyben elsősorban bajai fiatalok kapnak szerepet. Maximálisan egyetértettem az elnökséggel abban, hogy el kell indulni az NB II-ben. Két dolog miatt. Egy fiatal csapat NB II-es szereplésében mindig benne van a kellemes meglepetés, de ha mégsem jönnek az eredmények, egy év alatt akkor is összecsiszolódhat a gárda, kialakulhat egy stabil NB III-as együttes. Egy biztos: komoly utánpótlásbázist nem lehet felépíteni ütőképes felnőtt csapat nélkül. Ha a fiatalok nem látnak felsőbb osztálybeli mérkőzésen bajaiakat, elveszítik a motivációjukat, megszűnik a húzóerő számukra. Zárásként annyit mondanék, hogy én a magam részéről maximálisan segíteni fogom az egyesületet. Itt nevelkedtem, tartozom ennyivel anyaegyesületemnek.”

Lógó Zsolt: „Nagyon fiatal a csapatunk, de bízom benne, hogy megálljuk a helyünket az NB II-ben! A következő három hétben kiderül, hogy milyen erők alkotják a gárdát. Elképzelhetőnek tartom, hogy szükség lesz néhány igazolásra, de ez majd kiderül. A tapasztalat és a rutin biztosan nem lesz erőssége az ifistáinknak, de ezt kellő lelkesedéssel ellensúlyozhatják. Idő kell nekik ahhoz, hogy megszokják az NB II légkörét, tempóját. Én segíteni fogom őket mindenben, amiben csak tudom. Magammal szemben elsősorban az az elvárásom, hogy egészségesen, sérülések nélkül játsszam végig a szezont. Jól érzem magam, a felkészülés során mindent megteszek azért, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak a mérkőzéseken.”

Mit lehet ehhez hozzátenni? HAJRÁ BLSE!