2024. április 18. (csütörtök) Andrea, Ilma

Hírek

2012. 02. 01. 21:59:28

Szervezeti változások az egyesületnél

A BLSE elnöksége átalakításokról döntött. Felkészülve a 2012-ben megnövekvő feladatokra, a vezetőség a szakmai munka megerősítésére Evanics Zoltánt az utánpótlás irányítására, Sziegl Gábort pedig a gazdasági ügyek és a szervezési feladatok intézésére kérte fel. A két volt BLSE játékos már meg is kezdte a munkát. Kővári Péter egyéni képzésekkel, mozgáskoordinációs fejlesztésekkel foglalkozik a jövőben.

December óta igen intenzíven tanácskozik a BLSE elnöksége. A felnőtt csapatban a játékos mozgások mellett a vezetőség tárgyalta a 2012-es évi feladatokat is. Legnagyobb feladat egy komplex szakmai program kidolgozása a következő évi, április elsejéig beadandó ún. TAO-s pályázat megalapozására. A következő pályázatban képzésre és beruházásra is kíván pályázni az egyesület vezetése. Főleg a beruházási pályázatok előkészítése jelent majd komoly feladatot.

 Az elnökség úgy látta, hogy szükséges lenne az utánpótlás szakmai feladatok eddig magas szintű elvégzése mellett az utánpótlásban a szervezési feladatok megerősítésére, melyet egy főállású utánpótlás vezető kinevezésével érhet el. Az elképzelés szerint biztosítani kellene a szakmai munka folytonosságát az új pozíció kialakítása mellett. Ennek érdekében a bajai labdarúgás ismert és elismert ikonját, Evanics Zoltánt kérte fel az utánpótlás szakmai irányítására, szervezésére. Evanics Zoli vállalta ezt a munkát.

Kővári Péter továbbra is az egyesületnél dolgozik. Az ő személye biztosítja a szakmai munka folytonosságát, és egy új, eddig megoldatlan feladat végrehajtását is biztosítja. A továbbiakban a teljes utánpótlásban a játékosokkal egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások keretében mozgáskoordináció javítással, egyéni képzésekkel foglalkozik majd. Kővári Péter és Evanics Zoltán már meg is kezdte a közös munkát.

Sziegl Gáborra nehéz feladat vár a következő hónapokban. Más feladatok mellett át kell vennie az egyesületben a gazdálkodás irányítását. Az egyesület szempontjából talán még ettől is fontosabb, hogy le kell bonyolítania a június 30-ig tartó TAO-s időszakot, és elő kell készítenie a következő pályázatot április 1.-ig.

A gyakorlatban ő irányítja a létesítmény fenntartást, az egyesületi adminisztárciót, ő a felelős a napi működésért. Acsai János egyesületi titkár lesz Gábor segítségére a napi munkában.

 - Evanics Zoli Rónai Sándorral

Sok sikert, jó munkát kívánunk Evanics Zolinak és Sziegl Gábornak!

Búcsú Lajos

BLSE Elnök