2024. április 27. (szombat) Zita

U-17

2013. 01. 20. 14:13:57

Az őszi szezon értékelése

A 2012/13-as bajnokság félidejének rövid értékelése az edző szemével az U17-es csapatnál.

A csapatot 5 mérkőzés után vettem át, tehát már a bajnokság harmada elmúlt, amikor megismertem a gyerekeket. A nyári felkészülés jól sikerült, amit Raffai Rudi személye már garantált, csak Ő munkahelyi elfoglaltság miatt távozott a csapattól.

Az Ő munkássága alatt 5 meccsből 4 győzelem 1 döntetlen 51-3-as gólkülönbség. Ezek után vettem át a csapatot, rögtön egy rangadó következett, amit a Szekszárd ellen vívtunk és sajnos ki is kaptunk itthon 2-1-re. Ezután a csapat egyik kiválósága más irányú elfoglaltságára hivatkozva alacsonyabb osztályba igazolt. Szerencsére a csapat felvette a kesztyűt és sorra hozta a meccseket, csak az utolsó fordulóban szenvedtünk vereséget a listavezető Paks otthonában kaptunk ki a 90. percben kapott büntető góllal.

Egyénileg csak néhány játékost említenék meg. Kiss Tibi a maga 39 góljával, Fehérvári Patrik az érett játékával, Lentner Ákos a váratlan megoldásaival, Kernya Patrik a kemény védőmunkájával nőtt valamivel a társai fölé. Kiemelném még a két kapust Tomik Nicholast és Haincz Krisztiánt akik végig nagy nyugalmat adtak a csapatnak.

Megemlíteném még Topálszki Szabint, Szabó Adriánt, Kiss Sándort, Balogh Mátét és Knap Tamást akiknek voltak jó meccseik, de bennük sokkal több van, mint amit nyújtottak.

A jövőről. A felkészülést január közepén kezdjük heti négy edzéssel illetve egy mérkőzéssel. Remélhetőleg az időjárás a kegyeibe fogad minket és nem "atlétákat" kell nevelnünk a felkészülés alatt, hanem a pályán is tudunk dolgozni.

Orbán Tamás