2024. április 27. (szombat) Zita

Hírek

2015. 11. 06. 23:38:42

Meghalt Szöllősi Tamás

"...Volt egy fiú s egy forró délután,
Eltévedt végleg az élet útján.
Eltévedt fiú olyan, mint bármelyikünk,
Szerette az életét és az álmait..."

Szöllősi Tamás, egyesületünk egykori labdarúgója autóbaleset áldozata lett. 22 évet élt. Rá emlékezünk:

"Letért az útról, árokba csapódott, és felborult egy személyautó csütörtökön este 19 óra 32 perckor a Baja és Bácsbokod közötti úton (5501-es számú út), Baja határában. A balesethez perceken belül kiérkeztek a város hivatásos tűzoltói, akik áramtalanították a járművet, és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az autó vezetőjét a mentők próbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni az életét.”

Hihetetlen, felfoghatatlan, döbbenetes. A fiatalember, aki a Bajai Labdarúgó Sportegyesületben nevelkedett, nincs többé. Mostantól nem tapsolhat góljainak a focit szerető közönség, nem láthatjuk már cselezni, vagy éppen pontrúgást elvégezni. Nem néz ki többet a pályáról kisfiús mosolyával.

Tamás szorgalmas sportember volt, tudatosan készült edzésről-edzésre. A BLSE színeiben focizó kis srác sokat dolgozott, hatalmas akarattal küzdött azért, hogy elismert futballista legyen. A legjobb akart lenni, a legtöbb góllal. Lelkesedése, futball iránti alázata nem ismert határokat.

16 évesen igazolt hozzánk, Madarasról. Tehetséges, nagy munkabírású játékost ismertünk meg személyében. Gyorsan lépkedett a korosztályos ranglétrán, hamar tagja lett a BLSE felnőtt keretének. Kész labdarúgóként tett egy siófoki kitérőt, majd visszatért anyaegyesületéhez.

Tavaly a Híd SC, ebben a bajnoki évben a Kecel FC labdarúgójaként lőtte a gólokat, nem is keveset. Az MLSZ nyilvántartása szerint Szöllősi Tamás 221 felnőtt és korosztályos mérkőzésen 254 gólt szerzett. A 2015/16-os szezonban a 12. forduló után 19 találattal vezette a góllövőlistát, a 2014/15-ös idényben fölényesen, 36 találattal lett gólkirály.

"...Elindult a fiú az fények útján,
 Elhitte az álmok furcsa hangját,
 Csalóka színét..."

Kedves Tamás!

Fájó szívvel búcsúzik Tőled nevelőegyesületed, a BLSE nagy családja!

Nyugodj békében!