2024. április 27. (szombat) Zita

U-17

2013. 01. 28. 9:56:57

Félévi bizonyítvány

Orbán Tamás edző értékel

2012 szeptemberében vettem át az U17-es korosztály vezetését. Előttem, az első öt fordulóban Raffai Rudolf vezetésével dolgoztak a fiúk.

A keret 18 főből áll, amiből három fő kapus. Meglátásom szerint még 2-3 fiatalt kellene a csapathoz csábítani a még hatékonyabb munka és a megfelelő variációs lehetőségek kipróbálása érdekében.

A keretben 6 fő 1996-os születésű és 12 fő 1997-es születésű gyerek focizik, tehát a csapat nagy része jövőre is ebben a korosztályban fog edződni. Ide tartozik még, hogy két fiú tagja az U19-es csapat keretének.

A fiúk sokat fejlődtek az edzéslátogatásban (63%-ról 78%-ra) ill. a fegyelemben. Saját maguk jöttek rá arra, hogy megfelelő munka csak fegyelmezett légkörben lehetséges.

Egyénileg a gyerekek technikailag megfelelően felkészültek (kivéve az újonnan érkezők, mert sajnos a vidéki kiscsapatoknál edződők nem mindig kapják meg a korosztálynak megfelelő képzést.), de taktikailag és kondícionálisan van még lemaradásunk, ami a megfelelő edzésmunkával kijavítható.

Ebben a korosztályban van néhány kiemelkedő képességű fiatal:

- Kiss Tibor rendkívül agresszív és gólérzékeny támadó. (39 góllal vezeti az NB II. Dél-Nyugati csoport góllövő listáját.)

- Lentner Ákost és Fehérvári Patrikot a játékintelligenciája emeli a többiek fölé.

- Knap Tamás pedig kiválóan lát a pályán.

Ezeknek a gyerekeknek nagyon oda kell figyelni a további fejlődésükre, ők néhány év múlva a felnőtt csapat húzóemberei lehetnek.

Az elmúlt félévben csak bajnoki mérkőzéseken szerepeltünk, amikre heti négy edzéssel készültünk. A következő félév is hasonlóan fog eltelni, annyi különbséggel, hogy a téli felkészülési időszakban néhány teremfoci tornán is részt fogunk venni.

A tavaszi szezonban egy másik játékrendszert is szeretnénk begyakorolni (4-4-2), hogy a gyerekek taktikailag minél sokoldalúbbak legyenek.

Orbán Tamás