2024. április 27. (szombat) Zita

U-17

2016. 05. 17. 10:43:07

Ausztriában járt az U17-es csapat

Danube Challenge Cup – Ausztria (Gerasdorf/Bécs)

2016. május 13-15

A Bajai LSE U17-es korosztálya 2016. május 13-15 között Ausztriában (Bécs-Gerasdorf) vett részt egy nemzetközi tornán a Danube Challenge Cup-on, amely az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) által is támogatott és elismert rendezvény.

Európa több országából (Ausztria, Németország, Olaszország, Görögország, Macedónia, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Magyarország), 80 csapat képviseltette magát különböző korosztályokban az U9-től az U17-ig.

 

Korosztályunkban 2 csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, 2 x 15 perces mérkőzésekkel. Mi a német JFG Ebrach-Aisch 2006 és az olasz ASD Moimacco csapatával kerültünk össze. A csoportban mindenki kétszer játszott egymással.

Teljesen megérdemelten, többször szép játékkal sikerült vennünk az akadályokat, így a szerezhető 12 pontból 10 pontot begyűjtve csoportelsőként jutottunk tovább.

Csoport eredmények:

ASD Moimacco - Bajai LSE 0-1 G: Bajnok N.

JFG Ebrach-Aisch 2006 - Bajai LSE 1-3 G: Béla D. Szilágyi M. Gyurkits D.

Bajai LSE - ASD Moimacco 1-1 G: Bajnok N.

Bajai LSE - JFG Ebrach-Aisch 2006 4-0 G: Geresdi B. Kudella N. Béla D.

Szilágyi M.

A döntőbe jutásért a másik csoport 2. helyezettjével a német 1.FC Lok Stendal csaptával kerültünk szembe. Ellenfelünk semmit nem bízott a véletlenre és igen komoly erőket mozgósított a mérkőzés elején, aminek az eredménye egy gyorsan bekapott gól lett. Ezek után kezdtünk magunkra találni, de csak helyzetekig jutottunk. A második játékrészben komoly erőfeszítéseket tettünk az egyenlítés érdekében, de sajnos egy gyors ellentámadás végén a német csapat megszerezte a 2. gólját, ami eldöntötte, hogy mi csak a bronzmeccsen leszünk érdekeltek.

Bajai LSE - 1.FC Lok Stendal 0-2

Az ellenfelünk a csoportból már jól ismert olasz csapat lett, akik a másik elődöntőben szenvedtek vereséget. Nagyon szerettünk volna döntőbe kerülni és ez miatt igen elkeseredett volt a társaság. Gyorsan túl kellett lépnünk a dolgon, ha érmet szerettünk volna szerezni. A csoportmérkőzések során néhol igen paprikás hangulatú jelenetek zajlottak a gyepen, így komoly mérkőzésre számítottunk. Szerencsére nem így történt, hiszen tetszetős szép játékkal, sok góllal magabiztosan győztünk és így megszereztük a 3. helyet a tornán.

Bajai LSE - ASD Moimacco 5-0 G: Kudella N. 2, Szilágyi M. 2,

Bajnok N.

Összességében egy jó hangulatú, jól szervezett tornán vettünk részt, ahol találkoztunk más futballkultúrából érkező csapatokkal és tapasztalhattuk meg a labdarúgás sokszínűségét. A srácok felejthetetlen élménnyel lettek gazdagabbak és remélem, ezt kamatoztatni tudják a sportpályafutásuk során!

Fehér Zoltán, Gyurkits Dávid, Béla Dániel, Papp Roland, Józsa Bence, Baladin Dominik, Szilágyi Máté, Urbán Zalán, Felső Barnabás, Bajnok Noel, Podmaniczki Áhim, Béla Máté, Demeter Dominik, Kudella Nándor, Geresdi Bence, Bak Ervin.