2024. április 27. (szombat) Zita

U-19

2011. 12. 07. 10:54:03

Remekelt az U19!

A dobogón telelnek a fiatalok.

Sikeres szezont tudhat maga mögött az U19-es csapatunk. A fiatalok az NB II Dél-Nyugati csoportjában szerepetek és az előkelő második pozícióban tölthetik a telet.

Változás volt az előző évhez képest, hogy a nyáron Goretich Krisztián felkérte Kernya Tibort, hogy szakmai munkájával segítse az U19-es együttest. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen az ősz során a két tréner remekül dolgozott együtt és több idő jutott a játékosok csiszolására. A bajai gárda nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, a cél az első három hely valamelyike volt, de titkon az aranyéremben reménykedtek a fiatalok. Munkájukat dicséri, hogy erre jelen pillanatban is reális esély mutatkozik. A BLSE 15 őszi mérkőzése alatt 13 győzelmet aratott, 1 döntetlent és egy vereséget tud felmutatni. Az őszi szezon végén a BLSE a második helyen zárt, az éllovas Kaposvári Rákóczival megegyező pontszámmal. A két 40 pontos csapat mögött a Kozármisleny három egységgel lemaradva telel a harmadik helyen.

A fiúk kötelező győzelmekkel kezdték a szezont, négy siker után az ötödik fordulóban jött el a nagy rangadó Kaposvárott. A Rákóczi néhány éve még jelentősen előrébb tartott mint a BLSE hasonló korosztálya, mára azonban már csökkent a távolság. Ezt a rangadót a somogyiak 2-0-ra nyerték, így lépéselőnybe kerültek velünk szembe.

A döntetlenünket hazai pályán játszottuk, a szintén remek játékerőt képviselő Kozármislennyel szemben végeztünk 3-3-ra. A többi mérkőzés jelentős részét magabiztosan, nagy különbséggel nyerte csapatunk.

A csapat házi gólkirálya Szöllősi Tamás lett 29 góllal, aki már a felnőtt csapatban is több mérkőzésen szerepet kapott az őszi szezonban. Varga Stefano 13, Nébl Martin pedig 9 találatig jutott.

Goretich Krisztián edző a blse.hu-nak nyilatkozva értékelt: az őszi szezont követően elmondható, hogy csapatunk teljesítette a kitűzött célokat, a fiatalok sok munkával, jó teljesítményt nyújtottak. A keret valamennyi tagja fejlődött az elmúlt hónapok során, mindenki hozzátette a saját részét a sikeres szerepléshez.

Sok éve vitatott kérdés, hogy nem kerülnek fel fiatalok a bajai utánpótlásból a felnőtt csapathoz. Nos, a jelenlegi kép alapján jövő nyáron több játékost is tudunk majd ajánlani a felnőtt csapat szakvezetésének, Aladics Dávid, Nagy Tamás, Szabó Szilárd, Balázs Dávid, Gombás László, Majoros Marin és Szávúj Miklós is készen állhat a feladatra. De az egy évvel fiatalabbak között is számtalan tehetség játszik, a 94-es születésűeknél Nébl Martin, Varga Stefano, Csontos Martin és Rónai Antal is ígéretes játékos.

A szezon során sajnos két játékosunk is abbahagyta a játékot tanulmányai okán, valamint három labdarúgónknak sérülés miatt a teljes vagy a fél szezont is ki kellett hagynia.

Szintén örömteli, hogy a labdarúgók jól bírták a rájuk rakott terheket, mindannyiuk számára nagy motiváció az esetleges NB 1-es szereplés lehetősége. Ehhez meg kellene szerezni a bajnoki címet.

A jövőre nézve biztató, hogy a tavasszal Baján fogadjuk a közvetlen riválisaink közül a Kaposvári Rákóczit és a Szekszárdot, azonban Kozármislenyben minden bizonnyal nehéz pillanatok várnak majd ránk.

A sikeres szereplés érdekében azonban további fejlődésre van szükség. A labdarúgók gondolkodásában a felnőtté válásnak kell látszódnia és nem a gyerekes butaságoknak. A fiúk játékán többször is észre vehető volt, hogy nem mindig tudják, hogy mit miért csinálnak, ennek is le kell majd tisztulnia a tavasz során.

Nagy szükségünk lenne egy kiemelkedő sikerre, mert így a BLSE utánpótlása a környék fiataljai számára is vonzó lehetne.

Az U19-es csapat a héten még edzésben marad, majd pénteken a fiúk egy közös vacsorával köszönnek el a szezontól. A felkészülés január 10.-én kedden kezdődik.

A BLSE szurkolói ezúton is gratulálnak a fiataloknak és sikeres folytatást kívánnak nekik.

Az U19-es csapat névsora: Aladics Dávid, Szabó Szilveszter, Judák Erik, Pastrovics Martin, Nagy Tamás, Rónai Antal, Orsós Csaba, Rácz Ferenc, Csontos Martin, Majoros Marin, Szávúj Miklós, Balázs Dávid, Gombás László, Szabó Szilárd, Bohos Tamás, Szöllősi Tamás, Nébl Martin, Varga Stefano, Bedzsula Gorán, Varga Zoltán 

Edzők: Goretich Krisztián, Kernya Tibor