2024. április 26. (péntek) Ervin

Hírek

2011. 11. 30. 5:48:04

Az MLSZ elfogadta A BLSE 72 milliós szakmai programját

Hetek, hónapok óta vártuk ezt a pillanatot. Nehéz heteket, napokat éltünk át, míg végre elérkezett. Az MLSZ elfogadta a BLSE szakmai programját, ezzel elhárult az akadály az elöl, hogy folytatódjon az eredményes szakmai munka.

2011. július 1.-től a Parlament döntése alapján lehetségessé vált, hogy a látvány és csapat sportágakban (labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, vízilabda és jégkorong) tevékenykedő sportszervezeteket a vállalkozások társasági adójukból kapott kedvezménnyel támogassák.

A BLSE kidolgozta, majd benyújtotta a 2011/2012-es évre szakmai programját az MLSZ-nek. A szakmai program 2011. július elsejétől 2012. június 30.-ig tart, de mivel az első évről és igen bonyolult proceduráról van szó, a döntés elhúzódott egészen novemberig. Ez az átmeneti időszak és egyéb nehézségek bizony nehéz napokat, heteket jelentettek egyesületünk számára.  Sajnos a nehézségek felerősítették a bomlasztók, a rosszindulatú ellendrukkerek hangját! De jó hír, hogy a fenőtt és utánpótlás csapatok elért eredményein, a szakmai munkán nem látszottak a problémák. Először a BLSE életében a felnőtt csapat az NB1-es Lombard Pápa kiverésével a legjobb 8 közé jutásért játszhat a Magyar Kupában. A Bajnokságban elért 9. hely is megfelel a terveknek, persze több ponttal kényelmesebb tavaszra készülhetnénk.  Utánpótlás csapataink is a dobogón, vagy dobogó közelében várját a téli pihenőt!

Ezúton köszönjük azoknak, akik kitartottak mellettünk és bíztak az egyesületben, dolgoztak, vagy szurkoltak nekünk. Egy közösség ereje a nehézésgekben mutatkozik meg igazán, és elmondhatjuk, hogy a BLSE erős, érett egyesület.

Elsők között sikerült elfogadtatnunk az utánpótlás megerősítését középpontba helyező programunkat. Megállapodtunk azokkal a vállalkozásokkal akiktől a támogatást kapjuk. Örömmel tapasztaltuk, hogy az eddigi támogatók mellett új cégek is a BLSE mellé álltak.

Szakmai programunk 3 pillérét az alábbi ábra mutatja:

A 72 millió forint költségű szakmai program fő eleme az utánpótlás nevelés, és a tárgyi feltételek javítása.

 

 

A pályázat elkészítésénél óvatosak voltunk. Biztosra kellett mennünk. Olyan elemeket tettünk bele a programba, amelyek a napi működést biztosítják, és megalapoznak egy következő szintet. A most megszerzett tapasztalatok alapján és városi összefogással olyan utánpótlás bázist alakíthatunk ki a BLSE-ből, amely megadja a lehetőséget a tehetséges fiataloknak a továbblépésre.  

Tudjuk, hol vannak a gyengeségek. A legnagyobb hiányosság az infrastruktúrában van. A jelenlegi vezetés ideje alatt kerülhetett az egyesület használatába a szigeti műfüves pálya, megépült a Bence István műfüves csarnok és új pálya épült a Bereczki Szakközépiskolában, mégis igen mostoha körülmények között edzhet Baján 300 focizni vágyó gyerek. Pályát kell építeni, de ez csak akkor sikerülhet, ha jó programot állítunk össze, és azt városi összefogással megvalósítjuk. Nincs értelme a széthúzásnak.

A következő szakmai programot 2012. április 1.-ig kell beadni! Van idő sok-sok egyeztetésre, vélemények meghallgatására, ötletek kidolgozására és újabb támogatók megkeresésére. Minden vélemény fontos, nem véletlen, hogy megújítottuk honlapunkat. Néha a névtelen hozzászólások eldurvulnak, de mégis a nyilvánosság lehet az az erő, ami tovább fejleszti a bajai labdarúgást!

Búcsú Lajos